Tappenkarsee
Tappenkarsee

Tappenkarsee

Een perfecte dag in Juli(2014) om naar de Tappenkarsee te wandelen. Voor deze wandeling moesten we een dag van te voren al goed nadenken wat we allemaal mee moesten nehmen.

We zouden ´s ochtends al vroeg op pad gaan want de Tappenkarsee ligt boven op de berg in Kleinarl.

Het startpunt van onze wandeling

We rijden met de auto naar de  populaire excursiebestemming Jägersee en volgen de tolweg langs het meer en gaan verder naar de parkeerplaats Schwabalm. We betalen de tol en verkorten de beklimming en daling met een uur. Op de parkeeplaats trekken we onze wandelschoenen aan en bereiden ook onze zoon voor op de tocht. Gelukkig hebben we genoeg zonnencreme mee want dat is wel nodig, de zon schijnt al.

De weg naar Tappenkarsee

Onze wandeling begint langs een relatief vlak bospad. Daarna word het pad kronkeliger omhoog, zodat het we het uitzicht op de vallei kunnen genieten. Ook onze zoon geniet van het uitzicht en de stroompjes die van de berg afkomen. Dan gaan de haarspeldbochten de berg op: in de laatste bochten, hebben we een prachtig uitzicht op de Jägersee, het uitgangspunt van de wandeling, en ook de waterval aan de rand van het pad is fascinerend om naar te kijken en luisteren. Zo rustgevend dat de kleine man in slaap valt. Na ongeveer een uur, leidt het pad via een plateau, door de dennen struiken verder naar de Tappenkarsee. Het uitzicht is adembenemend en maakt dan ook alles goed.

Door de inspanning van de klim hebben we een paar keer moeten stoppen om wat te drinken, een mannetje van 10 kg op je rug mee ragen maakt dorstig. Het uitzicht na de laatse bochten, de Tappenkarsee ontvouwt zich voor ons, aan drie kanten omgeven door rotswanden, de zon die weerkaatst in het water. In de verte kunnen we de tappenkarseealm al zien. Als we om de bocht van de rots komen zien we hoe mooi en groot het meer echt is. Het mooiste deel van de wandeling komt nu, het smalle pad gaat langs de rotswand en het water.  Bij de Tappenkarseealm kunnen we mooi uitkijken over het platteau, het meer en naar de Tappenkarseehütte.
Omdat onze zoon wakker is geworden en graag verder wil lopen bij het water en wil spelen blijven we bij de Tappenkarseealm en drinken en eten hier wat en genieten van het uitzicht voordat we weer naar beneden wandelen.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

*

code