Gerzkopf wandeling
Gerzkopf wandeling

Gerzkopf wandeling

De Gerzkopf

Afgelopen zaterdag 12.05.2018, zijn wij met zijn vieren gaan wandelen. Ons doel voor vandaag de Gerzkopf
Na de winter weer beginnen met wandelen. Wij hebben gekozen voor een kortere wandeling om er weer in te komen. De Jongens van bijna 5 en 3 jaar nemen we natuurlijk mee. De oudste gaat sinds vorig jaar elke wandeling zelf en is niet moe te krijgen. De jongste heeft dit jaar ook mooie wandelschoen gekregen waar hij zelf erg trots op is en gaat dus ook veel zelf maar we hebben voor hem ook de Outdoordrager mee.

Waarom de Gerzkopf.

De Gerzkopf is de parel van de natuur in SalzburgerLand en bekent als de ‚Groene Berg‘. Vanwege zijn unieke flora en fauna, het Gerzkopfmoeras en tot bergtop  begroeit met dennenbossen, werd de berg in 2006 uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied. Als een van de 7 mooiste bergtoppen van het Salzburger Sportwelt‘, is het een bijzonder populaire wandel- en excursieberg, die alleen te voet bereikbaar is. Het panorama op de top maakt de zware klim tussendoor de moeite waard.
Waar komt eigenlijk het klokkenluiden vandaan?
Onze wandeling begon bij Knappbauern op ca. 1.130 Telkens weer hoorden we klokluiden, maar niet  zoals bij de kerk, onregelmatig. Omdat we de jongens hadden verteld dat er bij de top een klok hangt wilden ze nog sneller naar boven. Via verschillende bospaden die deels zonnig en deels door dichte bebossing gaan ging het naar boven. Doordat de winter net over is gegaan naar de lente zijn er overal stroompjes water die naar beneden komen. Na een paar Kilometer om je op een mooi aangelegd wandelpad door een sprookjesachtig bos.  Na ongeveer een uur wordt het bos minder dicht en kun je de Dachstein, Bischofsmütze en de Gosaukamm zien. Een prachtig uitzicht vinden ook de jongens en willen Foto’s maken.

Gerzkopfmoeras

Na een tijdje komen we op een alpenweide waar ook nog kleine hoopjes sneeuw liggen we gaan links af en zien aan de rechterkant de Schäferhütte liggen die van midden Juni tot September plaats biedt voor een kleine bergmaaltijd en wat te drinken, de bekende ‚Brettljause‘  met spek en kaas zijn echte aanraders.  We zijn bijna bij de top, over een steiler pad gaat het verder naar boven door en over een aantal sneeuwheuvels komen we aan bij het Gerzkopfmeer. Ongelooflijk mooi door zijn sprookje over de verzonken gouden koets. In het water spiegelen de bergen rondom. Ook hier willen de jongens een paar herinnerings- foto’s.
We gaan Verder naar de top want we krijgen al aardig honger.
De heerlijke geur van de natuur begeleid ons Verder naar boven. Nog een paar bochten en een stijl stukje wat de jongens makkelijk lopen komen we aan bij het Kruis op de top.  hier Staat ook de Klok die we hoorden onderweg.

We gaan zitten op de stenen die er als bankjes uitzien en we genieten van het panorama op de Gosaukamm, Dachstein, Bischofsmütze en het Tennengebirge. Magisch en rustgevend genieten we van onze meegebrachte lunch en water.
Nadat we in het ‚Gipfelbuch‘  hebben geschreven gaan we weer terug naar beneden en genieten van het heerlijke weer.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

*

code