Germknödel
Germknödel

Germknödel

Een van de belangrijkste dingen om te eten tijdens de skivakantie is toch echt de Germknödel.
Buiten op de piste is het koud.  Het is bijna middag en we hebben zin in wat lekkers. Op eens schiet het me te binnen, mijn vader eet graag Germknödel als hij op vakantie is, die ga ik ook proberen.

Natuurlijk kan ik deze ook thuis maken en dan gelijk het heerlijke winter gevoel in huishalen. De jongens hoef ik niet te vragen die lusten graag een Germknödel.

Het recept:

250g lauwarme melk (of alternative)
1 ei
7g zout
100g suiker
625g bloem
1 blokje of zakje gist
100g boter op kamer temperatuur

Voor de vulling en topping:

Powidl-Jam (Pruimenmoes), mohn en poedersuiker

De toebereiding:

Allereerst de lauwwarme melk met het ei, zout en suiker mixen, daarna de bloem erbij mixen.

Gist er bij strooien en ook de boter op kamertemperatuur erdoor mixen.

Germknödelrezept

Het geheel zolange kneden totdat een fijn glad deeg ontstaat. Het deeg ongeveer een half uur toegedekt op een warme plek laten reizen.

In de tussentijd een pan met water vullen, een schoone vaatdoek erover hangen en aan de kook brengen.

Het deeg in ongeveer zes evengrote delen sneiden en ronde stukken ervan maken.

Op elk stukje deeg een lepel pruimenmoes in het midden geven en dan tot een bol vormen door de randen met elkaar te verbinden.

Nu hoeft de gernknödel alleen nog maar gestoomt te worden. Ongeveer een half uur.

Germknödel met mohn en poedersuiken bestrooien. Ook lekker is warme boter of vanillesauce erbij.

Veel plezier bij het nakoken en ‚Eet smakelijk‘

Moizeit!