Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/clients/96dc51f4fddcde3eb6702ed2f47e7a7a/nl-active-oostenrijk/wp/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 3717
Filzmooser Kindl Kerstmarkt - Active Oostenrijk
Filzmooser Kindl Kerstmarkt
Filzmooser Kindl Kerstmarkt

Filzmooser Kindl Kerstmarkt

In de weekenden voor kerstmis, komen toeristen van overal naar de kerstmarkt ‚Zum Filzmooser Kindl‘  waar veel zelfgemaakte prachtstukken te zien zijn, waarvan niemand weet hoeveel tijd en moeite er achter steekt om dit elk jaar weer te organiseren.

De kerstmarkt is door de manager van het VVV in Filzmoos opgestart. Als kleine kerstmarkt die in de tijd voor kerst al een leuk uitstapje is voor de toeristen die de overal bekende Kerstidyle bij de Hofalm bezoeken. 

Weihnachten in Filzmoos

De kleine kerstmarkt vind je voor de bedevaartskerk in Filzmoos, ver weg van de straat en het verkeer maar toch eenvoudig bereikbaar voor iedereen.

Er staan vijf kleine houten huisjes, een daarvan ziet eruit als Lebkuchenhuisje. Deze zijn allemaal speciaal voor de kerstmarkt gemaakt. het begin van de kerstmarkt is herkenbaar gemaakt door een tal van kerstbomen en lantarens, maar ook de geur van kaneel en wierrook komen je tegemoet en verzetten je al in kerststemming.

Wat ook een bijzonder is aan deze kerstmarkt is dat het klein maar fijn is met de kleine extras van muziekgroepjes die de stressige adventijd even laten vergeten en iedereen tot rust en bezinning komt.