Adventtijd
Adventtijd

Adventtijd

Adventtijd.

Naarmate de dagen korter worden en het jaar ten einde loopt, begint het adventseizoen waar we allemaal zo van houden. We versieren onze huizen en komen in de kerststemming, maar wat is de exacte betekenis en oorsprong van het adventfeest? De adventstijd is een traditie waarmee we allemaal zijn opgegroeid en waar we veel mooie herinneringen aan koppelen, maar waar komt het eigenlijk vandaan?
De weken voor kerst zijn ook in Oostenrijk de tijd van de kerstmarkten en de adventtover ‚Adventzauber‘. Deze weken staan in het motto van winkelen, verwonderen en proeven van de kerstsfeer die op de markten te voelen is.


Volgende week beginnen we met het adventseizoen. En zodat je er op een volledig ontspannen manier van kunt genieten, heb ik samen met de kinderen lekkere adventkoekjes gebakken, zoals het hoort hier in Oostenrijk. Het huis ruikt al een paar dagen naar lekkernijen waar we de hele adventtijd van mogen genieten het is de tijd van het jaar dat hij buiten koud en donker is maar binnen heerst een gezellige warme sfeer.

Ook heb ik samen met de jongens, zoals elk jaar een adventkrans gemaakt. In het bos hadden we verschillende takken gehaald voor de krans zodat we hem helemaal zelf konden stylen.

De altijd populaire adventskrans met zijn vier kaarsen, die we zondag na zondag aansteken, is de typische pre-kersttraditie te zijn.
Ook de adventskalender met 24 deurtjes mag natuurlijk bij de kinderen niet missen, velen maken deze zelf maar ook de gekochte mogen er zijn.

Dit jaar is natuurlijk veel anders, maar ook voor vele Tradities blijven hetzelfde.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

*

code